Je, Anne

Gisteravond de indrukwekkende musical Je, Anne bijgewoond. Acht personen waaronder “Anne” gaven op een podium, in de vorm van een Jodenster, een prachtig theater-spektakel. Zang, afgewisseld met citaten uit het Dagboek van Anne Frank en radiofragmenten uit de Tweede Wereldoorlog. Met de nodige irritaties die het verblijf met z'n achten in zo'n kleine ruimte teweegbracht.

Lees meer »

Week van de Lentekriebels

Deze week is het weer de Week van de Lentekriebels. Op een groot aantal basisscholen wordt uitgebreid "seksuele voorlichting” gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar. 

Lees meer »

Robert F. Kennedy Jr. nieuwe president van de VS?

De 69-jarige anti-vaxxer Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr.), neef van de vermoorde president John F. Kennedy en zoon van de eveneens vermoorde presidentskandidaat Robert Kennedy, doet mee aan de presidentsverkiezingen in de VS. Hij is een onafhankelijke kandidaat, dus geen Republikein of Democraat.

Lees meer »

Huilie Huilie doen

Dit jaar vond het begin van de grote politieke omwenteling plaats. Na 13 jaar links beleid, koos Nederland massaal voor rechts. Links Nederland is totaal ontredderd.

Lees meer »

Chanoeka 2023

Vanmiddag is het Joodse Chanoeka (of: Hanukkah) feest begonnen. Daarbij worden de kaarsen op de Chanoekia – de negenarmige kandelaar - aangestoken. Een feest van licht en gezelligheid dat tot 15 december duurt. Kinderen ontvangen iedere avond kleine cadeautjes.

Lees meer »

Volkspartij van Verraders der Democratie

Dat was me toch even een uitslag vorige week. PVV de grootste. En er zou snel een kabinet kunnen worden gevormd. Eindelijk eens een rechtse regering. Iedereen over z’n eigen schaduw heen springen en zie daar, het is gepiept: PVV, VVD, NSC en BBB. Mooiere combinatie niet denkbaar. En ook nog eens 88 zetels. Mooiere meerderheid niet denkbaar. Mevrouw Yesilgöz zei voor de verkiezingen een aantal keren er klaar voor te zijn om premier te worden.

Lees meer »

Stem vóór de boeren en de vissers

Hoewel ik een verschrikkelijke hekel heb aan debatten heb ik zojuist toch maar even het eerste gedeelte van het Lijsttrekkersdebat gezien. Dus het gedeelte waar eindelijk de kleinere partijen (FVD, SGP, BVNL, DENK, BIJ1, JA21, CU en Volt) aan mee mochten doen.

Lees meer »

Helden in de politiek 3

Chris Stoffer, de nieuwe lijstaanvoerder van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), noemt zich 'opgewekt orthodox'. Onlangs bracht hij tot tweemaal toe een bezoek bij enkele  pro-life wakers bij een abortuskliniek.

Lees meer »

Tranen vloeien bij MKB'ers

Al van jongs af aan heb ik een warm hart voor het midden- en kleinbedrijf en dan met name voor de winkeliers. Mijn ouders hadden een winkel en later zou ik zelf ook een winkel openen.

Lees meer »

Vlagschaamte

Tot tranen toe bewogen was ik donderdagmiddag bij het bekijken van de livestream van Christenen voor Israël (CVI) van de vredesbijeenkomst, een initiatief van verschillende organisaties, ‘Samen voor Israël’ op de Dam in Amsterdam.

Lees meer »

Helden in de politiek

De verkiezingen op 22 november zijn interessanter dan ooit. In de Tweede Kamer vindt een verjonging plaats. Jaren zittende politici, waarvan een aantal hun tijd op de blauwe stoelen doodden met het staren op hun mobiele telefoon, vertrekken met een leuke wachtgeldregeling.

Lees meer »

Canal Pride Kollum

Je hebt Kollumer kaas, Kollumererwten, Kollumerkatloop en sinds zaterdag nu ook de Kollumer Canal Pride. Een initiatief van 3FM.

Lees meer »

Dankjewel Renske

Er zijn politici die een onuitwisbare indruk maken. Niet doordat ze tot vervelends toe zichzelf op de voorgrond plaatsen, maar omdat ze vechten waarvoor zij gekozen zijn, namelijk voor het belang van de burger.

Lees meer »

HELP! De dokter verzuipt...

‘Onze huisarts stopt met zijn praktijk. Patiënten kunnen niet terecht bij een andere huisarts (vol). Voor spoedgevallen kunnen we huisartsengroep bellen. Voor niet spoedeisende hulp en herhaalrecepten moeten we contact opnemen met de zorgverzekeraar’.

Lees meer »

Klimaatpsycholoog

Ik voel me toch wel mede schuldig als het over het klimaat gaat. Ik vraag me af of ik een afspraak met een klimaatpsycholoog zal maken. Dat is een nieuw beroep en in hoog tempo breidt hun aantal uit.

Lees meer »

Woke-orkaan treft Laurens Buijs

Je mag zeggen en schrijven wat ‘wij’ vinden. Doe je dat niet dan branden we je tot de grond toe af en rusten we niet totdat je zwijgt. En die ‘wij’ zijn de aanhangers van de woke-cultuur.

Lees meer »