Slangen verlaten Tweede Kamer

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 17:16

Drie uur lang keek ik gisteravond naar Zomergasten met Khadija Arib. Theo Maassen interviewde haar uitstekend, totdat…

 

Ja, totdat natuurlijk ter sprake kwam waarom mw. Arib was afgetreden als kamerlid voor de PvdA. Waarom? Omdat er een paar anonieme briefschrijvers hadden geklaagd over intimiderend (grensoverschrijdend heet dat tegenwoordig) gedrag tijdens haar voorzitterschap van de Tweede Kamer. Maassen zanikte maar door, maar Arib hield vol niets méér te weten dan over een paar anonieme brieven. Niemand mag die brieven echter lezen, geen journalisten, geen Kamerleden. Waarom niet?

 

Je bent trouwens een flapdrol als je een anonieme brief schrijft over wat je is ‘overkomen’. Anonieme brieven hebben geen enkele waarde. Een predikant die nogal eens anonieme brieven ontving, zei eens tegen mijn vader: “Als ik een brief open kijk ik eerst even of er een naam onderstaat. Zo niet, dan verscheur ik hem meteen.”

 

Volgens Arib heeft de huidige voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp, een kwalijke rol gespeeld in het ‘onderzoek’. Bovendien heeft ze er het afgelopen jaar niets meer over gehoord en heeft ze de politiek vaarwel gezegd. Maar ze is wel beschadigd. Ik vond haar een uitstekende voorzitter.

 

Politiek is een slangenkuil. Er wordt volop gif gespoten. Gelukkig verlaten steeds meer slangen, verantwoordelijk voor de dwangmaatregelen tijdens de ‘coronapandemie’ en voor het met gif laten inspuiten van gezonde mensen en voor nog véél meer ellende, de politiek. Ze hebben hun verwoestende gif diep ingespoten. Eigenlijk horen ze achter slot en grendel, maar in plaats daarvan krijgen ze vast nog een lintje en een paar jaar wachtgeld.

 

Laten we echter niet te vroeg blij zijn, want de slangen zitten er nog tot er een nieuwe regering is gevormd en dat kan wel pas half volgend jaar, of nog later zijn. Tot die tijd kunnen ze nog volop gif spuiten. En: er blijven ook daarna nog een aantal gevaarlijke slangen achter. Wat in ieder geval zeker is dat na de verkiezingen Frans Timmermans de slangen komt versterken.


Reactie plaatsen

Reacties

j.a.c.q.u.e.s. serle
8 maanden geleden

Adder gebroed is het.
Maar dat mag je tegenwoordig ook al niet meer zeggen van de politiek correcte club. Want dan vergelijk je mensen met dieren. Pri-maten toe laten omdat het zo leuk rijmt. Niemand wordt gekeurd bij de deur.