Stem vóór de boeren en de vissers

Gepubliceerd op 21 november 2023 om 21:10

Hoewel ik een verschrikkelijke hekel heb aan debatten heb ik zojuist toch maar even het eerste gedeelte van het Lijsttrekkersdebat gezien. Dus het gedeelte waar eindelijk de kleinere partijen (FVD, SGP, BVNL, DENK, BIJ1, JA21, CU en Volt) aan mee mochten doen.

 

Gelukkig was Thierry Baudet in staat om er bij te zijn. Daar ben ik dankbaar voor en wens hem van harte sterkte en beterschap. En hij had meteen Edson Olf van Bij1 te pakken. Deze maakte een compliment dat Baudet er bij kon zijn en sprak zijn ongenoegen uit over de aanslag. Waarop Baudet antwoordde of hij dan ook afstand wilde nemen van een actief lid van Bij1, Rianne v.d. Velde, die schreef: ‘Het is goed dat fascisten geslagen worden’. Olf kwam met het bekende smoesje dat hij niet verantwoordelijk is voor uitspraken van anderen in zijn partij. Dus hij nam geen afstand. Eigenlijk zouden dit soort partijen verboden moeten worden, want zij creëren, samen met de media, de voedingsbodem voor dit soort aanslagen.

 

Het tweede gedeelte, met de grote partijen, hoef ik niet te zien. Het is natuurlijk gewoon hetzelfde geleuter als anders. Geen belangstelling voor. Want het gaat in Nederland bijna uitsluitend over de grootste partijen. Zij komen het meest voor het voetlicht. Wie wordt de grootste, wie wil met wie regeren, wie sluit wie uit, wie wil er wel of geen minister-president worden, enz.

 

Ik vrees dat er morgen veel kiezers strategisch op PvdA/GL zullen stemmen om zo te voorkomen dat Geert Wilders mee gaat regeren, of zelfs premier wordt. En dan krijgen we misschien wel het ergste scenario wat denkbaar is: premier Timmermans.

 

Nou, dan kunnen de boeren en de vissers wel ophoepelen. En juist over hen wil ik het even hebben. Onlangs hoorde ik een agrariër zeggen dat hij zo teleurgesteld is dat het in de debatten bijna niet gaat over de boeren. Nou, daar heeft hij gelijk in en dat is heel slecht.

Want de boeren en de vissers zijn nu juist degenen die zorgen voor ons voedsel. Die garant staan dat we gezond kunnen eten en blijven eten, zodat we niet getrakteerd worden op kweekvlees, kweekvis en meelwormen.

 

Moeten de boeren straks weer met tractoren de weg op om aandacht voor hun ellendige positie te vragen? Wat verandert er straks voor hen? Wat gaat BBB, waar veel boeren bij de Provinciale Statenverkiezingen hun hoop op vestigden, doen?

 

En dan kom ik toch weer bij de kleine partijen. Want op lijst 18, BVNL, staat op nummer 3: Sita van Keimpema, de voorvrouw van Farmers Defence Fors (FDF). Zij wil meer boerenverstand brengen in de Tweede Kamer. Nou, dat is bepaald geen overbodige luxe. Zij gaat keihard vechten voor boeren en vissers en zij is een vrouw uit de praktijk. En om praktisch ingestelde mensen in de Tweede Kamer zitten we te springen. Daarom hoop ik straks op een Zakenkabinet.

 

Morgen stem ik dus vóór de boeren en de vissers en daarom op Sita van Keimpema. Ook nog iemand uit mijn eigen provincie. Maar dat is bijzaak. 

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.