Helden in de politiek 2

Gepubliceerd op 20 september 2023 om 14:52

Hoe schakel je als overheid je politieke tegenstanders uit?

 

Simpel. Niet door de discussie aan te gaan, maar door ze monddood te maken. Bovendien span je, een paar maanden voor de verkiezingen, een politiek proces aan tegen een parlementariër.

 

FVD-kamerlid Gideon van Meijeren heeft momenteel zo’n proces aan z’n broek hangen. Vanwege opruiing. Zo’n beschuldiging is niet zo moeilijk te maken. Je rukt gewoon een paar regels uit de context van een toespraak en je hebt als OM het ‘keiharde’ bewijs.

 

Wat is het geval? Van Meijeren suggereerde in een speech op een boerenbijeenkomst “dat het niet altijd gezond is, dat er een taboe rust op het gebruik van geweld” en dat de staat wel geweld gebruikt, “fors geweld”. “En als u onteigend dreigt te worden en u weigert, reken er maar op dat er busjes aankomen met mannen met knuppels en helmen, en ze slaan u wel van het terrein af”, aldus Van Meijeren.

 

Ook deed hij een uitspraak in een interview waarin hij aangaf “te hopen op een revolutionaire beweging die zich heel duidelijk onderscheidt van een protestbeweging en die bij wijze van spreken zou optrekken naar het parlement.” De NOS als linkse gifverspreider maakte ervan dat hij over de bezetting van het parlement had gesproken. Wat later gelukkig werd gecorrigeerd, maar het kwaad was toen al geschied.

 

Maar wat Van Meijeren verder zei wordt verzwegen. Dat hij hoopte dat dit nooit zal gebeuren, omdat ook hij de voorkeur geeft aan vreedzaam demonstreren. “Daar roepen wij altijd toe op.” Ik denk dat Van Meijeren bedoelde dat het geduld van de Nederlandse bevolking een keer kan opraken.

 

Heb je het dan over opruiing? Peter Vlemmix twitterde: ‘Weet je wat opruiing is? De oorlog in Oekraïne opstoken en F16’s sturen waar jonge jongens door sterven. Dat is opruiing.’

 

En wat was nog meer opruiing? In de coronatijd mensen bang maken en bijna dwingen om zich te laten vaccineren. Liegen dat de vaccinaties onschuldig waren. Hugo de Jonge wilde van straat tot straat en van deur tot deur gaan om weigeraars van vaccinatie op te sporen. “We weten waar ze wonen.”

 

En was het de overheid niet die opdracht gaf om onschuldige en vreedzame demonstranten tegen de coronamaatregelen met geweld uit elkaar te slaan? En later boerendemonstraties te dwarsbomen en uit elkaar te rammen?

Ook dát was opruiing. Dáár hoor je het OM niet over.

 

Ten diepste kan de overheid niet tegen hun tegenstanders op, omdat die de waarheid verkondigen. En dan gebruik je een proces als wapen.

Wat ze echter niet beseffen is dat dit FvD alleen maar stemmen zal opleveren.

 

En het was Gideon van Meijeren die onlangs met een spandoek bij een bibliotheek stond (waarin een door de overheid gesubsidieerd voorleesuurtje voor kinderen vanaf 4 jaar door een drag queen werd gegeven uit het boekje ‘Opa’s Pride’ met het opschrift: ‘Niet normaal maken wat niet normaal is. Stop de seksuele indoctrinatie van kinderen!’

Daarom alleen al vind ik hem een politieke held.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

jacques serle
7 maanden geleden

Daarom alleen al vind ik hem een politieke held.

Ook voor mij.