Volkspartij van Verraders der Democratie

Gepubliceerd op 28 november 2023 om 19:35

Dat was me toch even een uitslag vorige week. PVV de grootste. En er zou snel een kabinet kunnen worden gevormd. Eindelijk eens een rechtse regering. Iedereen over z’n eigen schaduw heen springen en zie daar, het is gepiept: PVV, VVD, NSC en BBB. Mooiere combinatie niet denkbaar. En ook nog eens 88 zetels. Mooiere meerderheid niet denkbaar. Mevrouw Yesilgöz zei voor de verkiezingen een aantal keren er klaar voor te zijn om premier te worden.

 

Had je gedacht. De VVD stak de dag na de verkiezingen meteen al een spaak in het wiel. Nee hoor, mevrouw Yesilgöz gaat niet in een kabinet. Want, kijk toch eens, de VVD heeft zoveel verloren en daarom wil zij nog wel gedogen. Bescheidenheid siert de mens.

 

Dat had ik niet verwacht van de VVD. Weet je, vroeger vond ik de VVD op zich wel een aardige partij, hoewel ik er nooit op gestemd heb. Hans Wiegel vond ik geniaal. Maar mijn moeder vond die VVD-ers kouwe kak hebben. Ze vond hen uit de hoogte. Daar had ze gelijk in. Haar gezicht sprak boekdelen toen we op een uitslagen avond zaten te kijken naar de arrogante Frits Bolkestein, die meedeelde: ‘Het is gelukt, het is gelukt’. Zijn VVD was de grootste geworden.

 

Immers de VVD was en is nog steeds de partij van de gegoede lui. De mensen met een dikke portemonnee. Die niet in de rij voor de voedselbank hoeven te staan. Geen huurtoeslag nodig hebben, want ze hebben bijna allemaal een eigen huis. Ze kijken vanuit hun liberale ivoren toren neer op mensen als ‘jan met de pet’. Of om het met Wilders te zeggen: ‘Henk en Ingrid’.

 

Eerst dacht ik nog: ze gaan gedogen en na een poosje steunen ze een kabinetsvoorstel niet en pats daar ligt het kabinet op z’n gat. En kunnen hun weer mee gaan regeren zonder PVV en met de PvdA/GL en misschien wel weer met D66.

 

Maar… Het is nog veel erger. Want daar kwam opeens de aap uit de mouw. De echte reden is volgens Kysia Hekster, Europa-correspondent voor de NOS, dat meerdere mensen in Brussel namelijk van mening zijn dat indien de VVD in een kabinet zou stappen met de PVV, de toekomstige baan van Rutte bij de NAVO of binnen de Europese-commissie in gevaar zou kunnen komen.

 

Dag democratie, dag 2,5 miljoen kiezers op de PVV, dag kiezers op NSC en BBB, dag meerderheid van de eigen VVD-achterban, Rutte is belangrijker dan de uitslag van de verkiezingen.

De VVD is dus nog net zo kakkerig en uit de hoogte als vroeger. Vol verachting kijken ze op de Nederlandse kiezers neer.

 

Rutte, die Nederland in een economische chaos heeft gestort, moet en zal in New York of Brussel aan de slag. Dan kan hij ervoor zorgen dat er nog meer miljoenen in de zinloze oorlog in Oekraïne worden gepompt, want het is volgens hem ‘onze oorlog’.

 

En zo blijkt de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie te zijn verworden tot de Volkspartij van Verraders der Democratie.

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

j.a.c.q.u.e.s. serle
8 maanden geleden

VVD is een gevaarlijke partij ze willen altijd maar meer arbeidsmigranten om lekker baas te spelen.