Huilie Huilie doen

Gepubliceerd op 28 december 2023 om 20:17

Dit jaar vond het begin van de grote politieke omwenteling plaats. Na 13 jaar links beleid, koos Nederland massaal voor rechts. Links Nederland is totaal ontredderd.

 

De Brusselse klimaatpaus wiens politieke licht der lichten door Neêrlands duistere wolken was gaan schijnen, kon het niet tegenhouden dat Geert Wilders de verkiezingen won.

 

En toen ook nog eens Martin Bosma voorzitter van de Tweede Kamer werd, was de ontreddering compleet. Hoe kon het toch zóver komen? Rob Jetten (D66) kon het niet opbrengen om Bosma te feliciteren en verliet snel de Kamer.

 

Ze hadden het toch zo goed voor met Nederland. Met de stikstofreductie. Met de schone energie. Met minder boeren. Met minder vissers. Met 0,000036 graden minder opwarming van de aarde voor ‘slechts’ 28 miljard euro. En met nog meer asielzoekers zou het nóg gezelliger worden in Nederland.

 

Maar juist zij hebben de kiezer in de steek gelaten. En wat doen ze? Krokodillentranen huilen. Als kleine kinderen die worden afgestraft: stampen, jammeren, klagen. Allemaal de schuld van anderen. Huilie, huilie doen.

 

Als slechte verliezers kunnen ze ook goed schelden en polariseren. Waar ze al jaren Wilders van beschuldigen doen ze nu zelf. Maar zij zijn links, dus dan mag je van alles zeggen en zelfs met de dood bedreigen. Het is pure angst. Meer niet. Carel Polak zei in 1968: “De democratie is niet een staatsvorm voor bange mensen.”

 

Tjeerd de Groot (D66), tijdelijk Kamerlid, vergeleek in een citaat op X (Twitter) Martin Bosma met massamoordenaar Anders Breivik die in 2011 op een Noors eiland 77 mensen afslachtte. Ho, ho, je moest het in z’n verband lezen, kermde hij na alle negatieve reacties. Maar hij had de vergelijking dan toch maar gemaakt en haalde z’n tweet niet offline.

 

Iemand anders twitterde: ‘het is tijd om alle PVV-ers neer te knallen’. Een oproep tot moord dus.

 

Ed Nijpels (VVD) bestempelt alle PVV-stemmers als racisten. Inmiddels is aangifte tegen hem gedaan. En terecht. Daarmee is het gehalte van de huidige VVD weergegeven.

 

Dit soort figuren, binnen en buiten het parlement, creëren een klimaat waarin een idioot à la Volkert van der Graaf (de moordenaar van Pim Fortuyn) zich geroepen kan voelen ‘orde op zaken’ te stellen.

 

Velen lullen als papegaaien elkaar na. Wilders en Bosma zijn fascisten, racisten en rechts extremisten. Maar wat die termen nu eigenlijk betekenen, weten ze vaak niet eens te duiden. Men zegt het, dus is het zo. PVV-ers hebben, net als FvD-ers, nu eenmaal dit stempel, dus…

 

Een mevrouw twitterde: ‘Mijn schoonzoon is Marokkaan en heeft op FvD gestemd. Is hij daarom ook een racist?’

 

En weet je wat ook zo verschrikkelijk is? Wilders is, net als Bosma, een grote vriend van Israël. Hij wil de Nederlandse ambassade verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem, hetzelfde als Trump destijds deed met de ambassade van de VS. Dat is natuurlijk iets waarvan links uit z'n vel springt. 

 

Wilders ziet al jaren de gevaren van de (extreme) islam. Maar dat benoemen is een doodzonde. Wilders is niet tegen alle vluchtelingen. Een- en andermaal heeft hij gezegd dat mensen die in doodsnood voor de oorlog, of om godsdienstige- of seksuele discriminatie vluchten, welkom zijn. Maar dat ze zich dan wel aan onze westerse samenleving dienen aan te passen. Mag je dat dan niet verlangen? Het loopt nu de spuigaten uit met allerlei gelukzoekers uit veilige landen. Dus: dicht die grenzen.

 

Dat de multiculturele samenleving op een fiasco is uitgelopen blijkt wel weer uit de recente anti-Israël en pro-Hamas demonstraties, waarin openlijk wordt geroepen om de dood van alle Joden.

Gelukkig zijn er heel wat moslims die zich hier van distantiëren en er zich voor doodschamen. Maar de jongere generatie, die de toekomst heeft, belooft wat dat betreft weinig goeds.

 

En weet je wat ik zo grappig vind? Dat zoveel christenen op de PVV hebben gestemd. Een vriend van mij deed mij een artikel toekomen uit het Friesch Dagblad van 23 december waarin staat dat 23 procent van de ondervraagde christenen op de PVV hebben gestemd. Per kerkverband zijn er wel verschillen. Het aantal rooms-katholieke- en evangelische PVV-stemmers zit iets boven het landelijk gemiddelde. PKN-ers en gereformeerden scoren wat lager.

En dan te bedenken dat ook nog een aantal moslims op de PVV hebben gestemd: “die is tenminste eerlijk,” is hun redenering.

 

Nou, in de begintijd van de PVV werd het je op z’n zachtst gezegd niet in dank afgenomen als je als christen daarop stemde. Dat kon toch niet? Predikanten vonden het nodig om tussen de regels door of rechtstreeks in hun preken te ageren tegen de PVV. Gelukkig is de tijd voorbij dat kerkgangers zich laten gezeggen op wie ze wel of niet moeten stemmen. Dat kunnen ze heus zelf wel bepalen.

 

De vraag blijft natuurlijk: komt er een kabinet Wilders I? Als de VVD de deur naar de PVV niet had dichtgedaan, was het geen probleem geweest. De BBB van Caroline van der Plas zegt: ja. Het NSC van de gewaardeerde maar o zo besluiteloze Pieter Omtzigt, weet het nog steeds niet. Tot begin februari moet men nog achter gesloten deuren praten over de waarborg van de democratische rechtsstaat.

 

Hier wordt je toch ziek van. Geert Wilders heeft al diverse keren uitgelegd dat hij zich gewoon aan de grondwet gaat houden. Waarom hem dan niet het voordeel van de twijfel geven?

 

Bij te lang talmen gaan de peilingen voor de PVV en BBB alleen maar omhoog. Als men het straks op nieuwe verkiezingen laat aankomen is de PVV opnieuw de onverbiddelijke winnaar en de VVD opnieuw de terechte verliezer. Van deze partij blijft straks net zoveel over als van het CDA.

 

Hoe dan ook, de trend is gezet. Er moet een centrum-rechts kabinet komen. Nederland is links spuugzat. Er is geen weg meer terug. Daarom was 2023 het begin van de grote politieke omwenteling in Nederland, maar ook in andere Europese landen.

 

Ik citeer Leon de Winter, deze week in De Telegraaf: ‘De opstand van de meerderheid van de Nederlandse bevolking tegen de hegemonie van de elites op 22-11-2023 is geen incident; elders in de wereld broeit het ook. 2024 wordt een turbulent jaar.’

 

Tenslotte. Links zet nog een zwaar wapen in. Op1 verdwijnt namelijk volgend jaar van de buis. De talkshow met o.a. Jort Kelder, Fidan Ekiz, Sven Kockelmann en Margje Fikse, blijkt te rechts. En na de overwinning van de PVV is alles wat ook maar enigszins riekt naar rechts uit den boze.

Maar wat is er dan zo rechts aan Op1? Mona Keizer (BBB), misschien wel onze nieuwe minister-president,  veegde deze week nog de vloer aan als gast bij Op1 vanwege het – avond aan avond – linkse geluid.

Fidan Ekiz: “Er is mij in aanwezigheid van collega’s – uit eerste hand – verteld dat er vanuit de NPO wordt gezegd: dat er behoefte is aan een links progressief blok en dat platforms binnen de publieke omroep, waaronder Op1, rechts/Wilders groot hebben gemaakt. Ik zou als journalist niks waard zijn als ik deze vragen niet hardop had gesteld.”


En zo wordt het gebed van oud-senator Theo Hiddema, dat hij enige tijd geleden op Twitter plaatste, wat Op1 betreft toch verhoord:

“Och HERE verlos ons van de aanblik van het onbenul, het eindeloos vertoon van gewichtloze gewichtigdoeners en het pralen met neppe emoties. Laat met Uw bliksem alle talkshowtafels in vlammen opgaan.”

 
Ik wens iedereen een goed en voorspoedig 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.