Kampioen

Gepubliceerd op 20 mei 2024 om 16:21

Wat doe ik op deze Tweede Pinksterdag? Net een poos gekeken naar het live verslag van Omrop Fryslân van de Elfstedentocht voor fietsers (ruim 13.000 deelnemers) en motoren. En wat hebben ze het zwaar, want de Zuidwesthoek van de provincie wordt geplaagd door regen- en onweersbuien. Particulieren en kerken openen hun deuren voor fietsers die willen schuilen.  

 

Begin van de middag kwam er bij ons een tractor met aanhanger voorbij en daarop een elftal dat riep: “We zijn kampioen geworden.” En dat gebeurde op het voetbalveld voor ons huis.

 

Ik heb het idee opgevat om vanaf vandaag iedere dag een korte blog te schrijven over wat mij bezighoudt. Je moet jezelf weleens een schop onder je kont geven. Dus dat heb ik nu gedaan. Iedere dag een blog.

 

En wat houdt mij bezig? Op dit moment, naast Israël, natuurlijk de binnenlandse politiek. Want de oppositie heeft weer gewonnen, althans dat denken ze. Ronald Plasterk heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor het premierschap. Wat er allemaal waar is van de beschuldigingen die aan zijn adres zijn geuit, interesseert me niet, wie zonder zonde is werpe de eerste steen, maar het is in ieder geval een overwinning voor al die linkse klaagzangers die het absoluut niet kunnen verdragen dat rechts gaat regeren. Dus dan moet je van alles uit de kast halen om het zoveel mogelijk te boycotten.

 

Wilders moet op zoek naar een nieuwe premier. Daarmee loopt het nieuwe kabinet opnieuw vertraging op en zitten we nog langer opgescheept met de demissionaire ellende. Met alle gevolgen van dien.

 

Bij iedere wedstrijd heb je naast winnaars ook verliezers. Dat was gisteravond ook het geval met de deelnemers aan het ‘Perfecte plaatje’. Drie keien stonden daar, allemaal even goed, maar ja, er kan er maar één de beste zijn.

Dan is het ook sportief om je verlies, al is het ook maar voor een paar procent, te erkennen. Bij de drie overige amateurschilders was dat geen probleem. De winnaar kreeg een paar stevige omhelzingen. Zo hoort het ook.

 

Wilders won de laatste verkiezingen overduidelijk. Dat is democratie. Hij is dus de politieke kampioen van Nederland.

Maar nu z’n verliezers. Wat hebben ze toch een buikpijn. Wat een slechte verliezers. Ze vertonen een kleine kindertjes-gedrag. ‘Rechtsextremistisch’, ‘de nacht valt over Nederland’, alsof die onder Rutte IV nog niet was gevallen.

 

De fietsers die nog onderweg zijn, terwijl ik dit schrijf 16.00 uur, moeten bikkelen om hun Elfstedenkruisje straks in Bolsward in ontvangst te nemen.

 

Wilders moet bikkelen om straks het predicaat Wilders I te krijgen. Maar hij geeft niet op, ondanks alle linkse pesterij. De fietsers geven niet op, ondanks de buien.

 

Alleen doorzetters worden kampioen!

 

Nog een fijne Tweede Pinksterdag.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.