Helden in de politiek 3

Gepubliceerd op 15 november 2023 om 16:59

Chris Stoffer, de nieuwe lijstaanvoerder van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), noemt zich 'opgewekt orthodox'. Onlangs bracht hij tot tweemaal toe een bezoek bij enkele  pro-life wakers bij een abortuskliniek.

 

Deze dames proberen vrouwen die op weg zijn om een abortus te laten uitvoeren een flyer te geven, in de hoop dat zij misschien hen nog op andere gedachten kunnen brengen. Want, zo redeneren zij, abortus is moord. En dat op andere gedachten brengen is in de loop van de tijd al diverse keren gelukt. 

 

Nou, dat heeft hij geweten. Hoe een politicus zoiets kon doen. Een schande! Dilan Yeşilgöz (VVD): “Wij laten ons niet tientallen jaren terug in de tijd zetten en we laten ons al helemaal niet intimideren. Heel erg klaar met dit oerconservatieve gedoe.” En de beoogde premier Frans Timmermans (PvdA/GL) woedend: “Als vrouw op weg naar een abortuskliniek heb je wel wat anders aan je hoofd dan door zo’n vent te worden lastiggevallen.” Aardig hoor over een collega-politicus.

 

Super-onbenul Johan Derksen van het programma VI Vandaag vond ‘Stoffer nog erger dan Wilders’.

 

Dan deed Stoffer nog iets ‘verschrikkelijks’. Hij verzocht de NPO op radio1 het Israëlische volkslied te laten horen.

 

Enige tijd geleden deed hij tijdens een debat in de Tweede Kamer een gebed. Of dat nu moet waag ik te betwijfelen. Bidden vind ik meer voor thuis of in de kerk. Maar goed, ik vond het wel origineel en moedig. Hij deed het dan toch maar.

 

Of je nu Wilders, Baudet, Van Meijeren, Stoffer, of weet ik hoe heet, je krijgt meteen het label extreem opgeplakt wanneer je niet de vaste politieke paden betreedt.

 

Mag een politicus alsjeblieft een eigen standpunt bevechten? Ook al vindt de meerderheid van Nederland dat gek of extreem, hij of zij is dan in ieder geval authentiek.

 

Foto: SGP


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.