Het chagrijn van links

Gepubliceerd op 28 november 2023 om 15:48

Geert Wilders heeft de verkiezingen gewonnen en ook nog eens met een grote meerderheid van 37 zetels. Een ongekend succes.

 
Hij heeft niet alleen een geweldige campagne gevoerd, maar vertolkt al jaren - met gevaar voor eigen leven - de onvrede onder de Nederlanders. Zeker wat betreft de niet aflatende stroom asielzoekers en de daardoor toenemende invloed van de islam. Die vooral de laatste weken absurde vormen aanneemt door de pro-Palestijnse demonstraties in de grote steden, die bakken antisemitisme uitstorten, waardoor de Joden zich niet meer veilig voelen.
 
Maar zó’n overwinning had werkelijk niemand verwacht. De kroon op het jarenlange werk van Wilders en zijn ploeg. En de daarbij behorende hoon, spot en uitsluiting. Het is de PVV van harte gegund. Na 13 jaar Rutte gaat er eindelijk eens een andere wind waaien in politiek Den Haag. Dat komt natuurlijk mede door het NSC van Pieter Omtzigt en de BBB van Caroline van der Plas.
Het kan niet anders of Wilders gaat meeregeren. En hij gaat alles op alles zetten om dat te verwezenlijken. Stapt over zijn eigen schaduw heen door bepaalde standpunten aan te passen. Dat moet, want hij heeft geen keus.
 
Aan vakkundige mensen in zijn partij heeft hij geen gebrek. Ik noem iemand als Martin Bosma, de ondervoorzitter van de Tweede Kamer. Dat voorzitterschap doet hij veel beter dan Vera Bergkamp. Maar Bosma vist bij iedere verkiezing tot voorzitter achter het net, want hij is immers lid van de ‘verkeerde’ partij. In het kabinet Wilders kan hij weleens minister van Binnenlandse Zaken worden. En dat is nog eens wat anders dan Kamervoorzitter. Hetzelfde geldt voor Fleur Agema, al jaren de nummer twee achter Wilders. Een vrouw met pit, die weet waar ze het over heeft. Zij is uiterst geschikt als minister van Volksgezondheid. En zo zijn er meerdere geschikte kandidaten in de PVV voor minister of staatssecretaris.
 
En nu het chagrijn van links. Om kotsmisselijk van te worden. Ze huilen krokodillentranen. Hoe kon dit nu toch gebeuren. Dat ze het voor honderd procent aan zichzelf te danken hebben, komt blijkbaar niet bij hen op. PvdA/GL en D66 geven de VVD de schuld. Nee, je moet nooit de schuld bij jezelf zoeken. Altijd naar de ander wijzen, niet beseffend dat wanneer je met een vinger naar de ander wijst, je met drie vingers naar jezelf wijst. Hun rol is uitgespeeld. Ook bij de NOS spreken de gezichten boekdelen. ‘Nederland rechtsaf’, kopte De Telegraaf. En dat is hoogtijd. Want links heeft Nederland weinig goeds gebracht.
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.